Innan du använder överföringsverktyget

Om dina användare registrerade sig för ett ohanterat arbetskonto med sin arbets-e-postadress går du istället till Överför ohanterade arbetskonton .

Är du osäker på vilken typ av konton dina användare har? Gå till Vilken typ av ohanterade konton har mina användare.

Använd överföringsverktyget för ohanterade personliga konton för att se om du har några ohanterade personliga konton och för att migrera dessa ohanterade konton till din domän. Instruktioner finns i Använd överföringsverktyget för att migrera ohanterade personliga konton .

Innan du börjar med överföringsverktyget

Vad händer när ett konto överförs

Ohanterade personliga Google-konton som överförs till Google Workspace-hanterade användarkonton:

  • Kan inte ändras tillbaka till ett personligt konto.
  • Läggs till i rotorganisationsenheten. När kontot har överförts kan du flytta användaren till en annan organisationsenhet. Läs mer om organisationsenheter .
  • Tilldelas en Cloud Identity Free-licens.

Överförda användarkonton får åtkomst till följande tjänster, om deras administratör tilldelar dem en Google Workspace-licens och konfigurerar tjänsterna för dem:

Tjänster som inte listas i artiklarna ovan garanteras inte fungera med ett personligt konto som överförs till ett hanterat konto.

Obs ! Överförda ohanterade personliga konton kan förlora data och innehåll för vissa Google-tjänster. Dina användare kanske vill granska och ladda ner sin personliga kontoinformation innan de överför sitt konto.

Vad händer när ett konto byter namn

  • Användardata — När en användare byter namn på sitt ohanterade personliga konto till en annan e-postadress, finns all data i användarens personliga konto kvar i kontot. Informationen i det personliga kontot förblir säker och endast tillgänglig för användaren.

  • E-postalias – Vissa använder sin organisations adress som en alternativ e-postadress (eller e-postalias) för sitt ohanterade personliga Google-konto. När en användare byter namn på sitt konto tas aliaset bort från det personliga kontot efter att du har skapat deras hanterade Google-konto. Användaren meddelas om denna ändring nästa gång de loggar in på sitt personliga Google-konto.