אם המשתמשים שלכם נרשמו לחשבון של מקום עבודה לא מנוהל באמצעות כתובת האימייל בעבודה שלהם, כדאי לעבור אל העברת חשבונות של מקום עבודה לא מנוהלים.
לא בטוחים איזה סוג חשבונות יש למשתמשים שלכם? איזה סוג של חשבונות לא מנוהלים יש למשתמשים שלי?
אם יש לכם חשבונות אישיים לא מנוהלים, בקשו מהמשתמשים להמיר אותם לחשבונות Google Workspace. אתם יכולים לראות את הסטטוס של הבקשות ששלחתם ולבטל אותן לפי הצורך.
אם משתמש מאשר את הבקשה שלכם להעברת החשבון שלו, אתם יכולים לנהל את החשבון והנתונים שלו. אם המשתמש יתעלם מהבקשה, הוא יצטרך לשנות את השם של החשבון האישי שלו.
הערה: אי אפשר להעביר חשבונות אישיים לא מנוהלים לחשבון מנוהל של Google Workspace אם המשתמשים האלה חברים בקבוצה משפחתית.
איך בודקים אם יש לכם חשבונות לשימוש אישי שלא מנוהלים
-
במסוף Google Admin, נכנסים לתפריט
מדריך
משתמשים לא מנוהלים
חשבונות לשימוש אישי.
כדי לבצע את הפעולה הזו, אתם צריכים להיות מחוברים לחשבון בתור סופר-אדמינים.
- בודקים אם מופיעים חשבונות ברשימה.
אפשר גם לפתוח את רשימת החשבונות האישיים הלא מנוהלים מדף הבית של מסוף Admin:
- למעלה, לוחצים על סמל הפתיחה
.
- בקטע כלים, לוחצים על כלי העברה לחשבונות לשימוש אישי לא מנוהלים.
למה לא מצאתי משתמש שאני יודע שהוא קיים?
- הסנכרון לא עדכן את הנתונים אם אימתתם לאחרונה את הדומיין או אם נוצר חשבון לשימוש אישי לא מנוהל. יכולות לעבור עד 24 שעות עד שהחשבונות יופיעו.
- המשתמש נמצא בדומיין חלופי. אי אפשר להעביר את החשבונות האלה. הדומיין בכתובת האימייל חייב להיות דומיין ראשי או משני.
- אפשר להעביר חשבונות רק אם כתובת האימייל הראשית של המשתמש היא כתובת אימייל ארגונית, ולא כתובת אימייל חלופית. כשיוצרים את המשתמש הזה, כתובת האימייל שלו בארגון מוסרת ככתובת חלופית מהחשבון הקיים שלו.
- כתובת האימייל של המשתמש מכילה תווים מיוחדים שלא נתמכים. כדי להעביר את החשבון, המשתמש צריך להסיר את התווים המיוחדים.
אם יש לכם חשבונות לשימוש אישי שלא מנוהלים
כדי למנוע חשבונות מתנגשים כשמוסיפים חשבונות אישיים לא מנוהלים ל-Google Workspace, יש שתי אפשרויות:
- אפשרות 1 – שימוש בכלי ההעברה כדי להזמין משתמשים להעביר את החשבון שלהם לשימוש אישי לא מנוהל.
- אפשרות 2 – לדרוש מהמשתמשים לשנות את השם של החשבון האישי הלא מנוהל שלהם ולשמור אותו בנפרד מ-Google Workspace.
אפשרות 1: הזמנת משתמשים להעברה של חשבון לשימוש אישי לא מנוהל
בטור סטטוס הבקשה, ליד משתמשים שלא הזמנתם יופיע הסטטוס עדיין לא הוזמן.
הצגת רק משתמשים שעדיין לא הוזמנו
- לוחצים על הוספת מסנן
סטטוס הבקשה.
בוחרים באפשרות לא נשלח ולוחצים על אישור.
ברשימה מוצגים משתמשים שעדיין לא הוזמנו.
שליחת בקשת העברה
- בוחרים אפשרות:
- כדי להוסיף משתמש אחד, מצביעים על כתובת האימייל של המשתמש.
- אם רוצים להזמין כמה משתמשים, מסמנים את התיבה כתובת האימייל של המשתמש בחלק העליון של רשימת המשתמשים שלא הוזמנו.
לוחצים על בקשה להעברת אימייל.
אחרי שליחת בקשת ההעברה, תקבלו הודעת אישור. הסטטוס של המשתמשים ישתנה להוזמנו.
הערות:
- אפשר גם לשלוח בקשה בכמות גדולה באמצעות קובץ CSV. פרטים נוספים מופיעים במאמר העברת חשבונות לשימוש אישי לא מנוהלים באמצעות קובץ CSV.
- כשמזמינים משתמשים להעביר את החשבון האישי הלא מנוהל שלהם, צריך לוודא שיש לכם מספיק נפח אחסון כדי להכיל את נתוני המשתמשים שיועברו.
איך משתמשים מאשרים בקשות העברה
ניהול בקשות להעברת חשבון
כשמבקשים מהמשתמשים להעביר את החשבון שלהם לחשבון Google מנוהל של הארגון, מופיע נשלח בעמודה סטטוס הבקשה. בצד ימין, בוחרים באפשרות נשלח ולוחצים על החלה כדי לראות את כל המשתמשים עם בקשות בהמתנה.
אחרי ששולחים בקשת העברה, אפשר לשלוח אותה מחדש או לבטל אותה.
שליחה מחדש של בקשת העברה
- בוחרים אפשרות:
- כדי להוסיף משתמש אחד, מצביעים על כתובת האימייל של המשתמש.
- אם רוצים להזמין כמה משתמשים, מסמנים את התיבה כתובת האימייל של המשתמש בחלק העליון של רשימת המשתמשים שלא הוזמנו.
לוחצים על שליחה מחדש של בקשת העברה או על שליחה מחדש של בקשות העברה.
אחרי שליחת בקשת ההעברה, תקבלו הודעת אישור. הערך של בקשה שנשלחה עבור כל משתמש גדל ב-1.
ביטול בקשת העברה
- בוחרים אפשרות:
- כדי להוסיף משתמש אחד, מצביעים על כתובת האימייל של המשתמש.
- אם רוצים להזמין כמה משתמשים, מסמנים את התיבה כתובת האימייל של המשתמש בחלק העליון של רשימת המשתמשים שלא הוזמנו.
לוחצים על ביטול בקשת ההעברה או על שליחת בקשות ההעברה מחדש.
אחרי שליחת בקשת הביטול, תקבלו הודעת אישור. כתובת האימייל של המשתמש מוסרת מהרשימה 'נשלח' והסטטוס של הבקשה משתנה לעדיין לא הוזמן.
ביטול ההזמנות האוטומטיות
- מצביעים על כתובת האימייל של המשתמש.
לוחצים על ביטול ההזמנות האוטומטיות.
אחרי שמבטלים את ההזמנה, מוצגת הודעת אישור. סטטוס הבקשה של המשתמש משתנה להוזמן או לעדיין לא הוזמן, בהתאם לשאלה אם הוא כבר קיבל הזמנות.
כשמבטלים את ההזמנות האוטומטיות למשתמש, החשבון שלו יוחלף בחשבון מנוהל או לא יוחלף, בהתאם להגדרה בקטע ניהול חשבונות זהים. אם החשבון יוחלף, ההחלפה תתבצע בזמן הבקשה הבאה ליצירת חשבון.
פרטים נוספים על מה שקורה כשמעבירים חשבון מופיעים במאמר לפני השימוש בכלי ההעברה.
אפשרות 2: לדרוש מהמשתמשים לשנות את השם של החשבון שלהם
חשוב: אם אתם דורשים מהמשתמשים לשנות את שם החשבון שלהם, החשבון האישי הלא מנוהל יישאר כחשבון Google נפרד ולא יהיה חלק מ-Google Workspace.
לשני חשבונות לא יכולה להיות אותה כתובת אימייל, ולכן אם משתמש עם חשבון שמתנגש עם החשבון החדש לא יעביר את החשבון האישי הלא מנוהל שלו, הוא יצטרך לשנות את השם שלו. למשתמשים יש שליטה מלאה בשינוי השם של החשבונות האישיים שלהם, והאדמינים לא משתתפים בתהליך הזה.
כדי לחייב את המשתמשים לשנות את השם של החשבון שלהם:
מוסיפים את המשתמש לחשבון Google Workspace המנוהל באמצעות כתובת האימייל שבה הוא השתמש בחשבון האישי שלו. פרטים נוספים מופיעים במאמר בנושא אפשרויות להוספת משתמשים.
אומרים למשתמש להיכנס לחשבון האישי שלו ולשנות את כתובת האימייל שמשויכת לחשבון הזה באמצעות אחת מהאפשרויות הבאות:
- יוצרים חשבון עם כתובת Gmail חדשה.
- לשנות את השם של החשבון האישי הלא מנוהל שלהם לכתובת שאינה ב-Gmail שכבר בבעלותם.
- נכנסים ל-Google Workspace באמצעות שם משתמש זמני ש-Google מספקת (לדוגמה, jane%mydomain.com@gtempaccount.com).
אם המשתמש משנה את השם של החשבון האישי הלא מנוהל שלו לכתובת שאינה כתובת Gmail שכבר בבעלותו, ואתם בוחרים לשמור את כתובת האימייל הנוכחית של המשתמש:
- מוחקים את כתובת Gmail של המשתמש ומגדירים כתובת Gmail חדשה.
- אומרים למשתמש לאמת את כתובת האימייל שלו בכתובת החדשה.
- משנים את שם החשבון לכתובת האימייל הראשית של המשתמש.
- מזמינים את המשתמש ל-Google Workspace באמצעות כלי ההעברה למשתמשים לא מנוהלים.
אם המשתמש נכנס ל-Google Workspace עם שם משתמש זמני ש-Google מספקת, הוא מתבקש לשנות את שם החשבון בכל פעם שהוא נכנס לחשבון עד שהוא בוחר באחת מהאפשרויות האחרות.
איך רואים מה המשתמשים מחליטים לעשות
איך משתמשים מאשרים בקשות העברה
המשתמשים מקבלים אימייל כשאתם שולחים להם בקשת העברה. בהודעת האימייל, הם יכולים ללחוץ על העברת החשבון שלי. אם יש להם חשבון, הם יתבקשו להיכנס לחשבון Google האישי שלהם, אם הם עדיין לא מחוברים.
כדי להתחיל את ההעברה, המשתמש צריך להסכים לתנאים מסוימים. פרטים נוספים על ההסכם זמינים במאמר מה קורה לנתוני המשתמש.
אם הם מעבירים את הנתונים, הסטטוס של המשתמש משתנה לאושרה. כדי לראות רק את המשתמשים האלה, לוחצים על אושרה מימין.
האם משתמש יכול לדחות בקשה?
לא, משתמש לא יכול לדחות בקשה, אבל הוא יכול להתעלם ממנה. פרטים נוספים מופיעים בשאלה הבאה.
מה קורה אם משתמש מתעלם מהבקשה?
אתם יכולים ליצור חשבון בחשבון Google המנוהל של הארגון עם אותה כתובת אימייל של המשתמש. אחרי שיוצרים עבורם חשבון Google מנוהל, בפעם הבאה שהם ייכנסו לחשבון האישי שלהם הם יתבקשו לשנות את השם שלו.
מה קורה לנתונים של המשתמש?
אם המשתמש מאשר את בקשת ההעברה, אתם יכולים:
- לנהל את החשבון.
הערה: אי אפשר לנהל באמצעות חשבון Google החדש אתרים או לוחות שנה משניים שהמשתמש יצר לפני ההעברה.
- גישה לנתונים בחשבון ומחיקתם.
- הגבלת הגישה לשירותי Google.
כשמשתמש משנה את השם של החשבון לשימוש אישי, הנתונים בחשבון לשימוש אישי:
- הוא נשאר בחשבון לשימוש אישי.
- בטוחה ונגישה רק להם.