Gruppägare och gruppansvariga kan visa och redigera uppgifter för sina grupper.
Ändra gruppinställningar
- Logga in på Google Grupper.
- Klicka på namnet på en grupp.
- Klicka på Gruppinställningar till vänster.
- Ange information och välj inställningar för gruppen.
- Klicka på Spara ändringar.
Inställningsreferens
Allmänt | Medlemssekretess | Inläggspolicy | E-postalternativ | Medlemsmoderering
Allmänt
| Inställning | Beskrivning |
|---|---|
| Gruppnamn |
Ange ett namn som identifierar gruppen i listor och meddelanden. Följ riktlinjerna nedan:
|
| Gruppens e-post |
Ange en e-postadress för gruppen. Om fler än en domän visas väljer du tillämplig domän i listan. Följ de här riktlinjerna:
Om du skapar gruppen med ett jobb- eller skolkonto kan e-postadressen innehålla ett suffix, till exempel -skapad-användare. Om ditt gruppnamn till exempel är utbildning kan den faktiska e-postadressen vara utbildning-skapad-användare@din_domän. |
| Gruppbeskrivning |
(Valfritt) Lägg till information om gruppens sida genom att ange syftet med gruppen eller hur den används. Du kan inkludera information om gruppmedlemmar, gruppinnehåll, vanliga frågor, länkar till relaterade grupper och så vidare. |
| Välkomstmeddelande | Skriv, redigera eller radera ett välkomstmeddelande för din grupp. Se Lägga till eller redigera en grupps välkomstmeddelande |
| Aktivera ytterligare Google Grupper-funktioner | Välj alternativet för att göra gruppen till en gemensam inkorg. Mer information finns i Gör en grupp till en Gemensam inkorg. |
| Delade etiketter | Markera rutan för att aktivera möjligheten att sätta etiketter på konversationer för att underlätta organisering och sökning. Mer information finns i Aktivera delade etiketter. |
| Vilka som kan se gruppen |
Välj ett alternativ för vem som kan hitta gruppen genom att söka efter gruppens namn, e-postadress eller konversationer:
|
| Vilka som kan gå med i gruppen |
Välj ett alternativ:
|
| Tillåt externa medlemmar |
Välj om du vill tillåta personer utanför organisationen att bli gruppmedlemmar. Det här alternativet visas enbart för grupper som du skapar från ett jobb- eller skolkonto och enbart om administratören tillåter alternativet för att låta gruppägare tillåta externa medlemmar. |
| Vem kan ändra gruppdetaljer | Välj vem som kan ändra gruppens namn och beskrivning. |
| Vilka som kan se konversationer | Välj vilka som kan se konversationer som lagts upp i gruppen. |
| Vilka som kan lägga upp | Välj vilka som kan skicka meddelanden till gruppens e-postadress. |
| Vilka som får visa medlemmar | Välj vilka som kan visa gruppens medlemslista. |
| Klassificering av gruppinnehåll |
Välj om gruppinnehållet är lämpligt för alla eller vuxna. Om du väljer Endast för vuxna kan du inte ändra detta senare. Det här alternativet visas endast för grupper som du skapar på den offentliga domänen googlegroups.com. |
Medlemssekretess
| Inställning | Beskrivning |
|---|---|
| Identifiering krävs för nya medlemmar |
Typ av identitet krävs för nya medlemmar.
Om du ändrar den här inställningen påverkas befintliga användares visningsnamn enligt följande:
Markera rutan Visningsnamn måste vara unika för att förhindra att flera medlemmar använder samma identitet. |
| Vilka som kan kontakta gruppägarna | Välj vilka användare som kan kontakta medlemmar med ägarrollen i gruppen. |
| Vilka som kan se medlemmarnas e-postadresser | Välj vilka användare som kan se medlemmarnas e-postadresser i användargränssnittet för Grupper. E-postadresser kan fortfarande vara synliga i andra Workspace-appar. |
Inläggspolicyer
| Inställning | Beskrivning |
|---|---|
| Tillåt inlägg via e-post |
Markera den här rutan om du vill låta andra skicka meddelanden till gruppen. Om du avmarkerar den här rutan kan andra inte skicka meddelanden till gruppen med gruppens e-postadress.
|
| Tillåt upplägg via webben | Markera den här rutan om du vill tillåta att andra skickar meddelanden till gruppen via gränssnittet Google Grupper (grupper.google.com). |
| Konversationshistorik |
Aktivera konversationshistoriken så att medlemmarna kan visa inlägg i Google Grupper när som helst.
Gruppägare och gruppansvariga kan aktivera eller inaktivera funktionen för var och en av grupperna.
|
| Vilka som kan svara författare privat | Välj vilka användare som kan svara författare privat i stället för hela gruppen. |
| Vilka som kan bifoga filer | Välj vilka användare som kan bifoga filer, till exempel dokument eller foton. |
| Vilka som kan moderera innehåll | Välj vilka användare som kan godkänna, blockera och radera meddelanden i gruppen. |
| Vilka som kan moderera metadata | Välj vilka användare som kan använda funktionerna för Gemensam inkorg. |
| Vilka som kan publicera som gruppen | Välj vilka användare som kan lägga upp meddelanden från gruppens e-postadress i stället för sin egen e-postadress. |
|
Standardavsändare |
Välj standardadressen för meddelanden som skickas från gruppen:
|
| Moderering av meddelanden |
Välj om du vill granska och godkänna meddelanden innan du skickar dem till gruppen:
Läs mer om hur du modererar meddelanden i Godkänn eller blockera nya meddelanden. |
| Begränsningar för nya medlemmar |
Välj de ursprungliga inläggsbehörigheterna för medlemmar när du lägger till dem i gruppen:
Du kan när som helst ändra inställningarna för en viss medlem. |
| Hantering av skräppost |
Välj hur du vill hantera meddelanden som skickas till gruppen när systemet markerar dem som skräppost:
|
| Avisering om avvisat meddelande | Välj om du vill avisera avsändare när meddelanden avvisas i stället för att levereras till gruppen. |
E-postalternativ
| Inställning | Beskrivning |
|---|---|
| Ämnesprefix |
Lägg automatiskt till ett prefix i ämnesraden för gruppmeddelanden. Ett prefix bidrar till att identifiera e-post från gruppen.
|
| Sidfot i e-post |
Välj vad som ska visas i sidfoten i gruppens e-postmeddelanden:
|
| Gruppens e-postspråk | Ange det språk som ska användas för systemgenererad information som aviseringar och sidfoten. |
| Autosvar |
Markera rutorna om du vill skicka automatiska svar på inkommande meddelanden från gruppmedlemmar eller icke-medlemmar inom eller utanför organisationen. Det här alternativet visas bara om du är inloggad på ett jobb- eller skolkonto. |
| Lägg upp svar till |
Välj till vilka svaren på gruppinlägg ska skickas:
|
| Konversationsläge |
Välj om du vill aktivera eller inaktivera konversationsläget. Konversationsläget avgör vad som händer med nya meddelanden som delar exakt samma ämne som en befintlig tråd som har den senaste aktiviteten men inte skickas som svar på den tråden. När konversationsläget är aktiverat läggs den här typen av meddelanden till i tråden som ett svar. När det här läget är inaktiverat skapar de här meddelandena en ny tråd. Om du stänger av konversationsläget förblir alla meddelanden som redan finns i en tråd oförändrade. Enbart nya meddelanden berörs. |
Medlemsmoderering
| Inställning | Beskrivning |
|---|---|
| Vilka som kan hantera medlemmar | Välj vilka som kan lägga till och ta bort medlemmar. |
| Vilka som kan ändra anpassade roller | Välj vilka som kan ändra behörigheter för grupproller. |
| Anpassade roller | Skapa och redigera anpassade roller för gruppen. Se Skapa eller redigera en anpassad roll. |