Met instellingen voor rechten kunnen groepseigenaren en -beheerders bepalen wie content kan bekijken, posten en modereren en wie leden kan beheren in Google Groepen. Afhankelijk van hoe de beheerder de instellingen voor delen voor groepen in de organisatie heeft ingesteld, kunnen eigenaren en beheerders rechten toewijzen aan verschillende typen gebruikers:
- De standaard groepsrollen (eigenaren, beheerders of leden)
- Iedereen in de organisatie
- Iedereen op het web
- Speciaal gemaakte aangepaste rollen
- Alle leden
Als een groep gebruikers bevat van buiten uw organisatie en u Hele organisatie selecteert voor een recht, wordt het recht niet toegewezen aan de externe groepsleden.
Rechten toewijzen aan een groep gebruikers
Hiervoor is de rol Eigenaar of Beheerder vereist.
Sommige rechten hebben invloed op de opties die beschikbaar zijn voor andere rechten. U kunt bijvoorbeeld alleen toestaan dat de hele organisatie leden kan bekijken als u al heeft toegestaan dat iedereen op het web of organisatieleden de groep kunnen bekijken.
- Log in bij Google Groepen.
- Klik op de naam van een groep.
- Klik links op Groepsinstellingen.
- Zoek de instellingen voor rechten met een schuifregelaar.
- Kies welke gebruikers dat recht krijgen. Voor:
- Standaardrollen, de hele organisatie of alle leden en iedereen op internet: Verplaats de schuifregelaar naar de gewenste gebruikersoptie.
- Aangepaste rollen: Klik naast de schuifregelaar op de lijst en selecteer de rol.
Als je een aangepaste rol kiest, wordt het recht toegewezen aan iedereen met deze aangepaste rol en aan iedereen met de standaardrol die je op de schuifregelaar hebt geselecteerd.
- Herhaal de stappen voor elk recht.
- Klik op Wijzigingen opslaan.
Tip: Uitsluitingen die in een eerdere versie van Google Groepen zijn gemaakt, worden getoond als een witte cirkel boven de door de gebruiker ingestelde naam voor het recht. Als je het recht wijzigt, zijn de gebruikers niet meer uitgesloten. Je kunt ze dan niet meer uitsluiten.
Overzicht van de instellingen voor rechten
In deze tabellen kun je bekijken welke rechten beschikbaar zijn en wat gebruikers hiermee kunnen doen.
Algemeen
| Instelling | Beschrijving |
|---|---|
| Wie kan gesprekken bekijken | Gebruikers kunnen gesprekken in Groepen bekijken als deze gesprekken aanstaan. |
| Wie mag posten | Gebruikers kunnen groepsgesprekken starten en eraan deelnemen. |
| Wie kan leden bekijken | Gebruikers kunnen de ledenlijst van de groep bekijken. |
Privacy van leden
| Instelling | Beschrijving |
|---|---|
| Wie kan contact opnemen met groepseigenaren | Bepaal wie berichten naar groepseigenaren kan sturen. |
| Wie kan de e-mailadressen van leden zien? | Bepaal wie de e-mailadressen van leden kan zien in de Groepen-UI. E-mailadressen zijn mogelijk nog wel zichtbaar in andere Workspace-apps. |
Beleid voor posts
| Instelling | Beschrijving |
|---|---|
| Wie kan auteurs persoonlijk antwoorden? | Bepaal wie persoonlijk kan e-mailen met auteurs. |
| Wie kan bestanden bijvoegen | Bepaal wie berichten met bijlagen mag posten. |
| Wie kan content modereren | Hieronder valt ook het goedkeuren, verwijderen en vergrendelen van berichten en gesprekken. |
| Wie kan metadata modereren | Hieronder valt ook het categoriseren van content en alle functies van de gezamenlijke inbox. |
| Wie kan als groep posten | Hieronder valt ook het posten van berichten vanaf het e-mailadres van de groep. |
Moderatie van leden
| Instelling | Beschrijving |
|---|---|
| Wie kan leden beheren | Bepaal wie groepsleden kan toevoegen en verwijderen. |
| Wie kan aangepaste rollen wijzigen | Bepaal wie aangepaste rollen kan maken of verwijderen en de naam en beschrijving ervan kan updaten. |
Rechten voor posten voor een groep overschrijven
Hiervoor moet je het recht 'Wie kan leden beheren' hebben.
U kunt instellen of gebruikers wel of geen berichten mogen posten en of hun berichten worden gemodereerd. De optie die u instelt, overschrijft de rechten voor posten en de instelling voor berichtmoderatie van de groep.
Stel dat groepseigenaren alleen toestaan dat eigenaren posten en dat alle berichten moeten worden gemodereerd. U kunt dan echter bepaalde groepsbeheerders rechten geven om te posten en moderatie over te slaan. Zelfs als berichtmoderatie niet is opgegeven in de instellingen van de groep, kunt u het hier wel aanzetten.
- Log in bij Google Groepen.
- Klik op de naam van een groep.
- Klik links op Leden.
- Selecteer een optie voor het gewenste lid, onder Posten.
Geneste groepen
U kunt een overschrijving instellen voor een groep die lid is van een andere groep. De overschrijving is alleen van toepassing op berichten die worden gepost vanaf het e-mailadres van de geneste groep, niet vanaf het e-mailadres van leden van die groep. Berichten die worden gepost vanaf het e-mailadres van leden volgen het beleid voor posten van de bovenliggende groep.
Gerelateerde onderwerpen
- Rollen toewijzen aan de leden van een groep
- Bepalen wie uw groepen kan zien en er lid van kan worden
Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.