Ustawienia uprawnień służą właścicielowi lub menedżerowi grupy do określania, kto może wyświetlać, publikować i moderować treści, a także zarządzać członkami w Grupach dyskusyjnych Google. W zależności od określonych przez administratora ustawień udostępniania w grupie w organizacji właściciel lub menedżer może przypisywać uprawnienia różnym zbiorom użytkowników:
- właścicielom, menedżerom lub członkom (są to role domyślne);
- wszystkim osobom w organizacji;
- wszystkim użytkownikom internetu;
- osobom, którym przydzielono rolę niestandardową.
- Wszyscy członkowie
Jeżeli do grupy należą osoby spoza Twojej organizacji, a wybierzesz opcję uprawnień Cała organizacja, takim członkom nie zostaną przypisane dane uprawnienia.
Przypisywanie uprawnień zbiorowi użytkowników
Wymaga roli właściciela lub menedżera.
Niektóre uprawnienia mają wpływ na dostępność opcji dla innych uprawnień. Na przykład jeśli chcesz całej organizacji zezwolić na wyświetlanie członków, najpierw musisz przyznać użytkownikom sieci lub członkom organizacji uprawnienia do wyświetlania grupy.
- Zaloguj się w Grupach dyskusyjnych Google.
- Kliknij nazwę grupy.
- Po lewej stronie kliknij Ustawienia grupy.
- Znajdź ustawienia uprawnień z suwakiem.
- Wybierz użytkowników, którzy otrzymają te uprawnienia.
- W przypadku ról domyślnych, całej organizacji lub wszystkich członków oraz wszystkich użytkowników internetu przesuń suwak na odpowiednią opcję.
- W przypadku ról niestandardowych kliknij listę obok suwaka i wybierz rolę.
Wybranie roli niestandardowej spowoduje przypisanie uprawnień każdej osobie, która oprócz roli domyślnej wybranej na suwaku ma tę rolę niestandardową.
- Powtórz te czynności w przypadku każdego uprawnienia.
- Kliknij Zapisz zmiany.
Wskazówka: wykluczenia utworzone w poprzedniej wersji Grup dyskusyjnych Google są widoczne jako białe koło nad nazwą zbioru użytkowników w przypadku danego uprawnienia. Jeśli zmodyfikujesz te uprawnienia, wykluczenie zniknie i nie będzie można go przywrócić.
Informacje o ustawieniach uprawnień
W tych tabelach możesz sprawdzić dostępne uprawnienia i dowiedzieć się, nad czym dają kontrolę.
Ogólne
| Ustawienie | Opis |
|---|---|
| Kto może wyświetlać wątki | Użytkownicy mogą wyświetlać wątki w Grupach dyskusyjnych, jeśli są one włączone. |
| Kto może publikować | Użytkownicy mogą rozpoczynać wątki grupowe i w nich uczestniczyć. |
| Kto może zobaczyć członków | Użytkownicy mogą wyświetlać listę członków grupy. |
Prywatność użytkowników
| Ustawienie | Opis |
|---|---|
| Kto może kontaktować się z właścicielami grupy | Zdecyduj, kto może wysyłać wiadomości do właścicieli grupy. |
| Kto może wyświetlać adresy e-mail członków | Zdecyduj, kto może wyświetlać adresy e-mail członków grupy w interfejsie Grup dyskusyjnych. Adresy e-mail mogą być nadal widoczne w innych aplikacjach Workspace. |
Zasady dotyczące publikowania
| Ustawienie | Opis |
|---|---|
| Kto może prywatnie odpowiadać autorom | Zdecyduj, kto może wysyłać prywatne e-maile do autorów. |
| Kto może załączać pliki | Zdecyduj, kto może publikować wiadomości z załącznikami. |
| Kto może moderować treści | Obejmuje to zatwierdzanie, usuwanie i blokowanie wiadomości oraz wątków. |
| Kto może moderować metadane | Obejmuje to kategoryzowanie treści oraz korzystanie ze wszystkich funkcji wspólnej skrzynki odbiorczej. |
| Kto może publikować w imieniu grupy | Obejmuje to publikowanie wiadomości z adresu e-mail grupy. |
Moderowanie użytkowników
| Ustawienie | Opis |
|---|---|
| Kto może zarządzać członkami grupy | Zdecyduj, kto może dodawać i usuwać członków grupy. |
| Kto może modyfikować role niestandardowe | Określ, kto może tworzyć, usuwać i zmieniać nazwę oraz opis ról niestandardowych. |
Zastępowanie uprawnień dotyczących publikowania wiadomości w grupie
Wymaga uprawnień „Kto może zarządzać członkami grupy”.
Możesz określić, czy użytkownicy mogą publikować wiadomości, a także czy będą one podlegały moderacji. Wybrana przez Ciebie opcja ma pierwszeństwo przed uprawnieniami dotyczącymi publikowania wiadomości w grupie oraz ustawieniem moderacji wiadomości.
Ustawienie w ramach grupy może na przykład pozwalać na publikowanie wiadomości wyłącznie właścicielom, a także wymagać moderacji wszystkich wiadomości. Możesz jednak umożliwić publikowanie wiadomości niektórym menedżerom, a także wyłączyć ich wiadomości z konieczności moderacji. Nawet jeśli ustawienia grupy nie wymagają moderacji wiadomości, to w ten sposób można ją włączyć.
- Zaloguj się w Grupach dyskusyjnych Google.
- Kliknij nazwę grupy.
- Po lewej stronie kliknij Członkowie.
- W sekcji Publikowanie dla danego użytkownika wybierz odpowiednią opcję.
Zagnieżdżone grupy
Możesz ustawić zastąpienie dla grupy, która jest członkiem innej grupy. Zastąpienie ma zastosowanie tylko do wiadomości opublikowanych z adresu e-mail zagnieżdżonej grupy – nie z adresów członków tej grupy. Wiadomości wysłane z adresów tych członków podlegają zasadom publikowania obowiązującym w grupie nadrzędnej.
Powiązane artykuły
Google, Google Workspace oraz powiązane znaki i logotypy są znakami towarowymi firmy Google LLC. Wszystkie inne nazwy firm i produktów są znakami towarowymi odpowiednich podmiotów.