Więcej informacji o roli właściciela lub menedżera pokoju

Gdy tworzysz pokój w Google Chat, automatycznie stajesz się właścicielem pokoju. Jako właściciel pokoju możesz:

  • usuwać i dodawać uczestników;
  • awansować innych użytkowników na menedżerów pokoju lub usuwać ich z listy menedżerów pokoju;
  • usunąć pokój;
  • usuwać wiadomości;
  • edytować nazwę pokoju, awatar i opis.

Jako menedżer pokoju masz wszystkie uprawnienia właściciela pokoju, ale nie możesz:

  • awansować innych użytkowników na właścicieli pokoju;
  • usuwać właścicieli pokoju z listy właścicieli pokoju;
  • usunąć pokoju.

Właściciele pokoju korzystający z konta służbowego lub szkolnego mogą zmieniać dodatkowe ustawienia, takie jak dostęp do pokoju i uprawnienia. Jak zmienić dostęp do pokoju i uprawnienia

Dodawanie użytkowników

  1. Na komputerze otwórz Google Chat lub Gmaila.
    • Gmail: po lewej stronie kliknij Google Chat.
  2. Po lewej stronie wybierz pokój.
  3. Kliknij nazwę pokoju a potem Zarządzaj użytkownikami.
  4. Kliknij + Dodaj.
  5. Wpisz nazwę lub adres e-mail osoby lub grupy, którą chcesz dodać.
  6. Kliknij Dodaj.

Usuwanie użytkowników

  1. Na komputerze otwórz Google Chat lub Gmaila.
    • Gmail: po lewej stronie kliknij Google Chat.
  2. Po lewej stronie wybierz pokój.
  3. Kliknij nazwę pokoju a potem Zarządzaj użytkownikami.
  4. Wskaż osobę i kliknij Więcej czynności a potem Usuń z pokoju.

Zmienianie roli użytkownika

  1. Na komputerze otwórz Google Chat lub Gmail.
    • W Gmailu: po lewej stronie kliknij Google Chat.
  2. Po lewej stronie wybierz pokój.
  3. Kliknij nazwę pokoju a potem Zarządzaj użytkownikami.
  4. Obok nazwy użytkownika w sekcji „Rola” kliknij menu.
    • Aby przypisać komuś rolę właściciela pokoju: wybierz Właściciel.
    • Aby przypisać komuś rolę menedżera pokoju: wybierz Menedżer.
    • Aby przypisać komuś rolę użytkownika pokoju: wybierz Użytkownik.

Wskazówki:

  • Nie wszyscy użytkownicy mogą zmieniać role innych użytkowników.
  • Ostatni właściciel pokoju nie może go opuścić, dopóki go nie usunie lub nie wyznaczy kogoś innego na jego właściciela.

Usuwanie wiadomości

Ważne: funkcja „Usuwanie wiadomości” jest dostępna tylko w przypadku określonych subskrypcji i może być niedostępna na Twoim koncie służbowym lub szkolnym.

Właściciele i menedżerowie pokoju mogą usuwać dowolne wiadomości z pokoi. Osoby w pokoju mogą usuwać tylko własne wiadomości. Dowiedz się, jak usunąć wiadomość, będąc osobą w pokoju
  1. Na komputerze otwórz Google Chat lub Gmail.
    • Gmail: po lewej stronie kliknij Google Chat.
  2. Po lewej stronie wybierz pokój.
  3. Wskaż wiadomość, którą chcesz usunąć.
  4. Kliknij Więcej działań a potem Usuń Usuń.
  5. W wyświetlonym oknie kliknij Usuń.

Wskazówka: gdy wiadomość zostanie usunięta z pokoju, może pojawić się sygnatura czasowa. Będzie się ona utrzymywać przez co najmniej 30 dni, zgodnie z zasadami przechowywania obowiązującymi w Twojej firmie.

Przydatne materiały

Ta strona może zawierać treści przetłumaczone przy użyciu technologii AI. Tłumaczenia wygenerowane przez AI mogą zawierać błędy.
Szukaj
Wyczyść wyszukiwanie
Zamknij wyszukiwanie
Menu główne
18121851891020425218
true
Wyszukaj w Centrum pomocy
false
true
true
true
true
true
1026838
false
false
false
false
false