השבתת הרישוי האוטומטי של Google Workspace במהלך ההגדרה
ההוראות האלה רלוונטיות להגדרה של Cloud Identity Free Edition. אם כבר הגדרתם את המינוי שלכם ל-Cloud Identity Free ואתם רוצים להשבית את הרישוי האוטומטי של Google Workspace, פועלים לפי ההוראות האלה.
אחרי שנרשמים ל-Cloud Identity, כל משתמש חדש שמוסיפים לארגון הופך אוטומטית למשתמש ב-Cloud Identity בחינם. אם הפעלתם רישוי אוטומטי ל-Google Workspace, המשתמשים יקבלו גם רישיון בתשלום ל-Google Workspace באופן אוטומטי. אם הם לא צריכים שירותים של Google Workspace, כמו Gmail, אתם יכולים להשבית את הרישוי האוטומטי וכך להימנע מתשלום על רישיונות שאתם לא צריכים. השינוי חל רק על משתמשים חדשים. הוא לא ישפיע על רישיונות קיימים.
השבתת רישוי אוטומטי (מומלץ)
יש לי מינוי אחד ל-Google Workspace (הכי נפוץ)
אם יש לכם רק מינוי אחד ל-Google Workspace, למשל רק Business Standard, כשאתם מוסיפים משתמשים, מוקצה להם אוטומטית רישיון למינוי הזה של Google Workspace. כשמגדירים את Cloud Identity בחינם, מומלץ להשאיר את התיבה השבתת ההקצאה האוטומטית מסומנת כדי להשבית את הרישוי האוטומטי של Google Workspace. כך, כל משתמש חדש שתוסיפו יקבל רק רישיון חינמי ל-Cloud Identity.
יש לי כמה מינויים ל-Google Workspace
אם יש לכם כמה מינויים ל-Google Workspace – למשל, Business Standard ו-Plus – והפעלתם רישוי אוטומטי בארגון ברמת העל לאחד מהמינויים האלה, מומלץ להשבית את הרישוי האוטומטי ברמת העל לפני שתשלימו את השדרוג ל-Cloud Identity בחינם. כך, כל משתמש שתוסיפו אחרי ההגדרה יקבל רק רישיון חינמי ל-Cloud Identity. במהלך ההגדרה, חשוב להשאיר את התיבה השבתת הקצאה אוטומטית מסומנת כדי להשבית את הרישוי האוטומטי של Google Workspace. פרטים נוספים מופיעים בתרחיש לדוגמה הבא.
אם הגדרתם אפשרויות אוטומטיות להקצאת רישיונות ל-Google Workspace (העברה בירושה, ביטול, הפעלה או השבתה) לארגונים פרטיים בתוך הארגון ברמה העליונה, השבתת הקצאת הרישיונות האוטומטית ברמה העליונה לא תשפיע על האפשרויות האלה.
מקרה לדוגמה
אם הפעלתם רישוי אוטומטי ל-Business Standard בארגון ברמה העליונה, ואז השבתתם אותו במהלך ההגדרה של Cloud Identity בחינם, הנה מה שיקרה למשתמשים חדשים שתצרפו לארגונים צאצאים:
| ארגון | הגדרה | אם מוסיפים משתמש חדש |
|---|---|---|
| A | קבלה בירושה |
לפני שנרשמתם, הארגון ירש את ההגדרה 'הקצאת רישיונות אוטומטית' מהארגון ברמה העליונה. לכן, לכל המשתמשים שהוספתם לארגון א' הוקצה באופן אוטומטי רישיון ל-Business Standard. אחרי שמגדירים את Cloud Identity, ההגדרה Inherit נשארת בארגון א'. הקצאת הרישיונות האוטומטית ל-Business Standard מושבתת עכשיו ברמה העליונה, ולכן היא מושבתת גם בארגון א'. לכן, משתמשים חדשים שתיצרו בארגון א' יקבלו רק רישיון Cloud Identity בחינם. אם אתם רוצים שלמשתמשים חדשים יהיו רישיונות Business Standard, אתם צריכים לשנות את ההגדרה עברה בירושה לשינוי ולהפעיל את הרישוי האוטומטי On. |
| B | שינוי > מופעל |
לפני שנרשמתם, לכל המשתמשים שהוספתם לארגון ב' הוקצה אוטומטית רישיון ל-Business Standard. אחרי שמגדירים את Cloud Identity, ההגדרה שינוי > מופעל נשארת בארגון ב'. לכן, משתמשים חדשים שתצרפו ימשיכו לקבל באופן אוטומטי רישיונות ל-Business Standard. |
| C | שינוי מברירת המחדל > השבתה |
לפני שנרשמתם, הקציתם לכל משתמש רישיון ל-Business Standard או למינוי אחר. אחרי שמגדירים את Cloud Identity, ההגדרה ביטול ברירת המחדל > מושבתת נשארת בארגון ג'. מכיוון ש-Cloud Identity היא ברירת המחדל בכל ארגון שבו הרישוי האוטומטי מושבת, משתמשים חדשים שמוסיפים לארגון ג' מקבלים אוטומטית רק רישיון חינמי ל-Cloud Identity. אם רוצים שהמשתמשים יקבלו רישיון אחר, אפשר להקצות אותו ידנית כמו קודם. |
אם לא משביתים את הרישוי האוטומטי
אם מבטלים את הסימון בתיבה ומשאירים את הרישוי האוטומטי מופעל, כל משתמש חדש שמוסיפים מקבל באופן אוטומטי רישיון בתשלום ל-Google Workspace. חשוב לוודא שאתם רוצים לעשות את זה – יכול להיות שבסופו של דבר תשלמו יותר על המשתמשים האלה.
אם מחליטים להשאיר את הרישוי האוטומטי של Google Workspace מופעל, עדיין אפשר להוסיף משתמשים בחינם עם Cloud Identity בלבד. פשוט בוחרים או יוצרים ארגון למשתמשי Cloud Identity ומשביתים את הקצאת הרישיונות האוטומטית של Google Workspace לארגון הזה. לאחר מכן מוסיפים את המשתמשים לארגון.