Samarbeta i krypterade filer i Dokument, Kalkylark och Presentationer

Flera redigeringsbehöriga kan arbeta i samma fil vid olika tidpunkter, men de kan inte samarbeta i realtid i krypterade filer. Om det finns andra användare visas deras ikoner högst upp till höger som vanligt.

Viktigt! Om du vill förhandsgranska eller ladda ned filer som är krypterade på klientsidan på din mobila enhet måste administratören ge dig åtkomst.

Arbeta med flera användare samtidigt

Om du öppnar en fil som någon redan redigerar, visas aviseringen Vänta med redigering uppe till höger. Om du vill prata med den ursprungliga användaren med skrivbehörighet klickar du på Chatta med dem längst ned i aviseringen.

Om någon öppnar filen du redigerar visas aviseringen Någon har precis gått med uppe till höger. Om du vill prata med den nya användaren med skrivbehörighet klickar du på Chatta med dem längst ned i aviseringen.

Om du ser aviseringen Säker att redigera kan du redigera filen.

Undvik ändringar som orsakar konflikten

Om flera redigeringsbehöriga gör ändringar som orsakar konflikt får alla redigeringsbehöriga i filen en avisering högst upp. 

  • Uppdatera och se de senaste ändringarna genom att klicka på Uppdatera.
  • Om du vill jämföra ändringar som inte har sparats genom att öppna den senaste fliken på en ny flik klickar du på Jämför
  • Ta bort aviseringen genom att klicka på Ignorera. Du kan inte fortsätta redigera den gamla versionen.

När du har klickat på Jämför öppnas en ny flik och du kan kopiera eventuella ändringar från den ursprungliga fliken. Du kan fortsätta redigera på den nya fliken.

Dela dokument med besökare

Om organisationen tillåter det kan du bjuda in personer som inte har Google-konto att samarbeta i dina filer och mappar på Drive som är krypterade på klientsidan som besökare. Du kan sluta dela när som helst eller styra om besökare kan redigera eller hitta filen.

Vad är nytt med krypterade filer?

När du delar krypterade filer med besökare kan du bara ge åtkomst som läsbehörig eller redigeringsbehörig.

Som besökare verifierar du din identitet i två steg:

  1. Google skickar en verifieringskod till din e-postinkorg.
  2. Organisationen som äger dokumentet verifierar din identitet med sin egen metod.

Använda kommentarer och åtgärder i Dokument, Kalkylark och Presentationer

Du kan samarbeta med andra i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer för att:

  • lägga till, redigera, svara på eller ta bort kommentarer
  • tilldela uppgifter och åtgärder.
Läs mer om att lägga till, redigera, svara på eller ta bort kommentarer.

Ta kontroll över dina kommentarer. Läs mer om att

Vad är nytt med krypterade filer?

  • När Google Dokument, Kalkylark och Presentationer inte kan verifiera författaren till en kommentar läggs ett varningsmeddelande till i slutet av kommentaren.
  • Du kan inte svara på eller stänga kommentarer från Gmail eftersom innehållet är krypterat. Använda och följa upp åtgärder.
  • När du delar krypterade filer kan du bara tilldela behörigheterna läsbehörig eller redigeringsbehörig. Kommentarbehörighet stöds inte. Läsbehöriga kan se kommentarer.
  • Förslag i Google Dokument är inte tillgängliga.
Läs mer om vad som sparas i versionshistoriken

Varje gång dokumentet sparas automatiskt sparas kommentarer, emoji-reaktioner och åtgärder. De lagras som en del av versioner i krypterade dokument och visas i versionshistoriken.

När du återställer dokumentet till en tidigare version återställs även de tillagda kommentarerna i den versionen.

Så här hittar du en kommentar i en specifik version:

  1. Öppna ett dokument på datorn.
  2. Klicka på Arkiv följt av Versionshistorik följt av Visa versionshistorik.
  3. Klicka på Visa alla kommentarer Öppna kommentarer uppe till höger.
  4. Klicka på en kommentar för att se platsen för den.
  5. För att söka efter en kommentar med nyckelord eller användarnamn, uppe till höger på kommentarspanelen, använd fältet Sök i alla kommentarer.
Föreslå ändringar i Google Dokument

Du kan föreslå ändringar i ett dokument utan att ändra texten.

Läs mer om att

Läs mer om var du kan lägga till emojireaktioner

Du kan lägga till emojireaktioner i

  • Kommentarer i krypterade Dokument-filer
  • Innehåll i krypterade dokument
  • Kommentarer i krypterade kalkylark
  • Kommentarer i krypterade Presentationer

Så här raderar du emojireaktioner på kommentarer i ett krypterat dokument:

  1. Öppna ett krypterat dokument på datorn.
  2. Välj kommentaren där du vill radera emoji-reaktioner.
  3. Klicka på menyn Mer följt av Se information om emoji-reaktion.
  4. Håll muspekaren över personbrickan för den emojireaktion du vill radera till höger under Information om kommentarsreaktion.
  5. Klicka på Radera reaktion Radera .

Mer information om allmänna emoji-reaktioner i Workspace:

Relaterade artiklar

Den här sidan kan ha innehåll som har översatts med AI-teknik. AI-översättningar kan innehålla fel.

Behöver du mer hjälp?

Testa detta härnäst:

true
Besök utbildningscentret

Använder du Google-produkter, som Google Dokument, på jobbet eller i skolan? Testa effektiva tips, guider och mallar. Lär dig att arbeta med Office-filer utan att installera Office, skapa dynamiska projektplaner och teamkalendrar, organisera inkorgen automatiskt med mera.

Sök
Rensa sökning
Stäng sökrutan
Huvudmeny
11542199424413396380
true
Sök i hjälpcentret
false
true
true
true
true
true
35
false
false
false
false
false