Önemli:
- Bazı kurtarma seçenekleri her bölgede, hesapta veya cihazda kullanılamaz.
- Hesabı iş, okul veya başka gruplar üzerinden kullanıyorsanız bu adımlar işe yaramayabilir. Yöneticinizden yardım isteyin.
Oturum açamadığınızda Google Hesabınıza tekrar erişebileceğinizden emin olmak için kurtarma bilgilerini ekleyin.
Kurtarma bilgileri size nasıl yardımcı olur?
Kurtarma bilgileri, aşağıdaki durumlarda hesabınıza yeniden erişmenize yardımcı olur:
- Şifrenizi unuttuğunuzda
- Hesabınızı başka biri kullandığında
- Başka bir nedenle hesabınız kilitlendiğinde
Hesabınıza erişemediğiniz sırada veya hesap kurtarma sürecindeyken kurtarma bilgileri ekleyemezsiniz.
İpucu: Kurtarma bilgilerinizi veya diğer kimlik doğrulama yöntemlerini değiştirmeniz durumunda, Google 7 gün boyunca eski bilgilerinize kod göndermeye devam edebilir. Bu sayede başka birisi izniniz olmadan hesabınızı kullanmaya başlarsa hesabınızı hızlı bir şekilde güvenli hale getirebilirsiniz.
Kurtarma amaçlı selfie videosu ekleme veya silme
Selfie videosu eklemeÖnemli: Google Workspace hesapları, çocuk hesapları ve Gelişmiş Koruma Programı'na kayıtlı Google Hesapları şu anda selfie video ekleyemez.
- Google Hesabınızı açın.
- Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
- "Google'da oturum açma" bölümünde Selfie video'yu tıklayın.
- Oturum açmanız gerekebilir.
- "Oturum açmak için selfie ekleyin" sayfasında Devam'ı tıklayın.
- Ekrandaki adımları uygulayın.
- Google Hesabınızı açın.
- Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
- "Google'da oturum açma" bölümünde Selfie video'yu tıklayın.
- Oturum açmanız gerekebilir.
- Silmek istediğiniz selfie videonun yanındaki Sil'i tıklayın.
- Selfie videonuz belirli bir süre sonra Google Hesabınızdan silinir. Güvenlik önlemi olarak bu videoyu kısa bir süre saklayabiliriz.
- Ancak bir Google politikasını ihlal ettiyseniz politikalarımızı uygulayabilmek için selfie videonuzu daha uzun bir süre boyunca saklayabiliriz.
Hesap kurtarma sorumlusu ekleme veya silme
Hesap kurtarma sorumlusu eklemeÖnemli: Hesap kurtarma sorumlusu olarak iyi tanıdığınız ve güvendiğiniz birini (ör. bir aile üyesi veya yakın arkadaş) seçtiğinizden emin olun.
- Google Hesabınızı açın.
- Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
- "Google'da oturum açma" bölümünde Hesap kurtarma sorumluları'nı tıklayın.
- Oturum açmanız gerekebilir.
- Hesap kurtarma sorumlusu ekleyin'i tıklayın.
- Bir e-posta adresi girin.
- Hesap kurtarma sorumlunuza e-posta üzerinden istek gönderildiğini belirten bir istem alırsınız.
- Hesap kurtarma sorumlunuz; adınız, e-posta adresiniz ve profil fotoğrafınızı görür.
- İstek gönder'i tıklayın.
İpucu: İstek yalnızca 7 gün boyunca geçerlidir. Bu sürenin ardından başka bir istek göndermeniz veya farklı bir hesap kurtarma sorumlusu seçmeniz gerekir.
- Google Hesabınızı açın.
- Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
- "Google'da oturum açma" bölümünde Hesap kurtarma sorumluları'nı tıklayın.
- Oturum açmanız gerekebilir.
- Çöp Kutusu'nu
tıklayın.
- Bir kişiyi silmek için Onayla'yı tıklayın.
Kurtarma telefon numarası ekleme veya mevcut numarayı değiştirme
Kurtarma telefon numaranızı eklediğinizde veya değiştirdiğinizde bu değişikliklerin geçerli olması 7 günü bulabilir. Böylece, başka birisi izniniz olmadan hesabınızı kullanmaya çalışırsa hızlıca hesabınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Güvenilir bir geçiş anahtarınız veya güvenlik anahtarınız varsa Google'ın yeni kurtarma telefon numaranızı güvenilir olarak kabul etme sürecini hızlandırabilirsiniz. Bu süreci nasıl hızlandıracağınızı öğrenin.
İpucu: Kurtarma telefon numarası olarak Google Voice numarası kullanmayın. Bunu yaparsanız hesabınıza erişimi engelleyebilirsiniz. Örneğin, Google Hesabınızda oturum açamıyorsanız tekrar oturum açmak için doğrulama koduna ihtiyacınız olabilir. Ancak, kod Google Voice'unuza gönderildiğinden alamazsınız.
Kurtarma telefon numarası ekleme- Google Hesabınıza gidin.
- Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
- "Google'da oturum açma" bölümünde Kurtarma telefon numarası'nı tıklayın. Oturum açmanız gerekebilir.
- Ekrandaki adımları uygulayın.
-
Google Hesabınıza gidin.
-
Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
-
"Google'da oturum açma" bölümünde Kurtarma telefon numarası'nı tıklayın. Oturum açmanız gerekebilir.
- Kurtarma telefon numaranızı değiştirme: Telefon numaranızın yanındaki Düzenle'yi
tıklayın.
- Kurtarma telefon numaranızı silme: Telefon numaranızın yanındaki Sil'i
tıklayın.
- Kurtarma telefon numaranızı değiştirme: Telefon numaranızın yanındaki Düzenle'yi
-
Ekrandaki adımları uygulayın.
İpucu: Kurtarma telefon numaranızı silseniz bile bu numara diğer Google hizmetlerinde kullanılmaya devam edebilir. Telefon numaralarınızı yönetmek için hesabınıza gidin.
Kurtarma telefon numarasını güncelleyin
Yalnızca size ait olan, düzenli olarak kullandığınız ve yanınızda taşıdığınız, kısa mesaj alabilen bir cep telefonu kullanın.
Kurtarma e-posta adresi ekleme veya mevcut kurtarma e-posta adresini değiştirme
Kurtarma e-posta adresi ekleme- Google Hesabınıza gidin.
- Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
- "Google'da oturum açma" bölümünde Kurtarma e-postası'nı tıklayın. Oturum açmanız gerekebilir.
- Ekrandaki adımları uygulayın.
Google Hesabınızda oturum açmak için kullandığınız hariç düzenli olarak kullandığınız bir e-posta adresi seçin.
Kurtarma e-postasını değiştirin
- Google Hesabınıza gidin.
- Güvenlik ve oturum açma'yı tıklayın.
- "Google'da oturum açma" bölümünde Kurtarma e-postası'nı tıklayın. Oturum açmanız gerekebilir.
- Kurtarma e-postanızı değiştirme: E-postanızın yanındaki Düzenle'yi
tıklayın.
- Kurtarma e-postanızı silme: E-postanızın yanındaki Sil'i
tıklayın.
- Kurtarma e-postanızı değiştirme: E-postanızın yanındaki Düzenle'yi
- Ekrandaki adımları uygulayın.
Kurtarma bilgileri nasıl kullanılır?
Kurtarma bilgileri, hesabınıza yeniden erişim sağlamanıza ve hesabınızın güvende olmasına yardımcı olur.
Hesabınızda oturum açamıyorsanız hesabın size ait olduğunu onaylamak için yüzünüzün kısa bir videosunu kaydetmeniz istenebilir. Bu videoda, başınızı çevirmek gibi belirli bir işlemi yapmanız istenir.
Yeni video, daha önce Google Hesabınıza eklediğiniz selfie videoyla karşılaştırılır. Yüzler eşleşirse kimliğiniz doğrulanır. Bu sayede hesabınıza tekrar erişebilirsiniz.
Şifrenizi unutursanız veya başka bir nedenle oturum açamazsanız hesabınıza erişmenize yardımcı olması için hesap kurtarma sorumlunuzu kullanabilirsiniz. Bu kişiler, güvenlik uyarılarınızı ve bildirimlerinizi almaz.
İpucu: Hesap kurtarma sorumlusu isteği 7 gün boyunca geçerlidir. Hesap kurtarma sorumlusu davetinizi kabul ettikten sonra hesabınızı kurtarırken bu kişiyi kullanabilmeniz için 7 gün geçmesi gerekir.
Kurtarma telefon numaranızı şu amaçlarla kullanabiliriz:
- Hesabınıza erişiminizi kaybederseniz hesabınıza erişmenizi sağlayacak bir kod göndermek
- Başka birisinin, izniniz olmadan hesabınızı kullanmasını engellemek
- Bir hesabın size ait olduğunu kanıtlamanızı kolaylaştırmak
- Hesabınızda şüpheli bir etkinlik olduğunda bunu size bildirmek
Kurtarma telefon numaranız hesabınıza eklediğiniz başka bir telefon numarasıyla aynıysa başka amaçlarla kullanılabilir. Telefon numaralarının nasıl kullanıldığı hakkında daha fazla bilgi edinin.
Kurtarma e-posta adresinizi şu amaçlarla kullanabiliriz:
- Bir e-posta adresi oluşturduktan sonra kullanıcı adınızı doğrulamak
- Şifrenizi unutursanız veya başka bir nedenle oturum açamazsanız hesabınıza erişmenize yardımcı olmak
- Depolama alanınız dolmak üzere olduğunda bunu size bildirmek
- Hesabınızda şüpheli bir etkinlik olduğunda bunu size bildirmek
Sorun giderme
Oturum açamıyorumHesap kurtarma sayfasına giderek soruları elinizden geldiğince yanıtlayın. Buradaki ipuçları yardımcı olabilir.
Aşağıdaki durumlarda hesap kurtarma sayfasını kullanın:
- Şifrenizi unuttuysanız
- Birisi şifrenizi değiştirdiyse
- Birisi hesabınızı sildiyse
- Başka bir sebepten dolayı oturum açamıyorsanız
İpucu: Doğru hesapta oturum açmaya çalıştığınızdan emin olmak için kullanıcı adınızı kurtarmayı deneyin.
Oturum açma şeklinizde bir farklılık varsa kurtarma bilgilerinizi değiştirme seçeneğiniz olmayabilir. Aşağıdaki seçenekleri kullanarak tekrar deneyebilirsiniz:
- Normalde oturum açmak için kullandığınız bir cihazdan
- Normalde oturum açtığınız bir konumdan
- Şu anda kullandığınız cihazda bir hafta sonra